Varningssystem

Här hamnar senaste nyheterna kring hemsidan
Användarvisningsbild
bjoer751
Administrator
Administrator
Inlägg: 151
Blev medlem: 2004-07-22 22:11
Name: Björn Eriksson
Ort: Göteborg
Kontakt:

Varningssystem

Inlägg av bjoer751 »

Jag tror inte så många känner till det här, så därför skriver jag ett par rader om det.
På detta forum har vi ett varningssystem för att hantera medlemmar som inte riktigt sköter sig - eller direkt missbrukar forumet på något sätt.

Om en användare uppmärksammas med att göra något dumt, så har vi 4 sätt att hantera detta:
 • Varning
  • En varnad användare får ett PM med information om varför användaren blivit varnad. I alla dennes inlägg, i alla tavlor och trådar, läggs information till om att användaren är varnad - så att alla användare kan se detta. Där står också varför användaren blivit varnad så att alla kan se det. Varningen ligger kvar ett visst antal dagar. Men användaren får inga begränsningar för sitt användande av forumet.
   Hur en varning ser ut för vanliga användare kan du se på http://www.triumphclub.se/smf/index.php ... 19#msg2519
 • Moderering
  • En modererad användare får samma behandling som en varnad användare. Uppmärkningen för varningen ser annorlunda ut (annan färg och text). Därtill införs två begränsningar - de inlägg som användaren skriver framöver kommer inte upp automatiskt på forumet - utan syns först när en moderator godkänt dem. Användaren kan inte heller redigera sina gamla inlägg - på det sättet slipper vi användare som eventuellt komemr och säger "men så skrev jag ju inte alls...". Modereringen ligger kvar ett visst antal dagar.
 • Tystnad
  • En tystad användare får samma behandling som en varnad användare. Uppmärkningen för tystningen ser annorlunda ut (annan färg och text). Därtill införs en begränsning - användaren kan inte skriva några nya inlägg under en viss tid.
 • Avstängning
  • En avstängd användare får samma behandling som en varnad användare. Uppmärkningen för avstängningen ser annorlunda ut (annan färg och text). Därtill införs en begränsning - användaren kan aldrig mer skriva nya inlägg.
Skulle det någon gång uppstå problem med användare som efter detta varningssystem försöker registrera nya användare - har vi metoder att försöka komma åt det också (blockering på IP-adress, server m.m.) - och med hjälp från er aktiva medlemmar om att upptäcka dumheter så kommer vi att kunna hålla en trevlig nivå på vårt forum.
Senast redigerad av 1 bjoer751, redigerad totalt 2007 gånger.