Uppdatering på Spitfire MarkIV

Här lägger vi in fortlöpande information om våra projekt. Ladda gärna upp bilder i inläggen som visar vad som händer.
Du kanske har köpt en ny del som skall sättas in, eller håller som bäst på att byta golvet i bilen...
Kornknarr
Newbie
Newbie
Inlägg: 7
Blev medlem: 2017-08-31 21:35
Name: Per Kornhall

Uppdatering på Spitfire MarkIV

Inlägg av Kornknarr »

En liten uppdatering på nyåret. Bilen jag köpte var värre än jag trodde och ännu värre än jag trodde när jag började förstå... :-) Missförstå mig rätt. Mig gör det inget. Den köptes för att vara ett hobbyprojekt och ju mer att göra desto mera hobby - right? Jag började med att strippa ner henne och har sedan, med början vänster fram, lagat rost på karossen. Jag har lagat och byggt om A-stolpe vänster, bytt och renoverat vindruteram, bytt passagerargolv och nu igår svetsade jag i innertröskeln och förstärkningen på höger sida samt lagade botten på dörrstolparna bak och fram på samma sida. Gjorde misstaget att beställa en billig yttertröskel. Den passar helt enkelt inte. Jag kunde jämföra den med en originalspecad som är till andra sidan och kunde se varför! Sista gången jag beställer eftermarknad om jag kan undvika det.

Nästa steg är att laga övre delen av höger fram på karossen och sedan har jag tänkt vandra bakåt, byta höger bakflygel, laga hjulhus, bagagerumsgolv och så vidare tills jag kommer tillbaka till vänster fram där det sista jobbet på karossen i det här stadiet ska vara yttertröskeln å den sidan. Min plan nu (som ändras hela tiden) är att sedan lyfta karossen, slipa den ren, laga sådant som dyker upp, finputsa, prima och ställa undan ett tag medan jag ger mig på ramen och det mekaniska. Siktet är sommaren -19 för att bli någorlunda klar. Vi får se om det håller. Här finns min enkla blogg-dokumentation av processen: http://spitfire.kornhall.net/#home

Bild

Kornknarr
Newbie
Newbie
Inlägg: 7
Blev medlem: 2017-08-31 21:35
Name: Per Kornhall

Re: Uppdatering på Spitfire MarkIV

Inlägg av Kornknarr »

Kanske dags för en uppdatering när det snart är nytt år. Bilen stod idag på egna hjul för första gången på två år. Jag ställde ner den för att kolla att kopplingen fungerade som den ska innan jag börjar bygga in växellådan (som är en Ford T9-låda). För jag är i hopmontering nu. Kaross och huv mm kom från lack för några veckor sedan så nu börjar det roliga pysslet med att renovera allt smått och sätta tillbaka det!

Användarvisningsbild
Mats Nilsson
5-gear
5-gear
Inlägg: 1033
Blev medlem: 2004-09-11 7:28
Name: Anonym
Ort: Trollhättan

Re: Uppdatering på Spitfire MarkIV

Inlägg av Mats Nilsson »

Återmontering och allt roligt pyssel låter härligt!
Växellådan tror jag säkert intresserar en del, konvertering till femväxlad låda har varit uppe i forumet några gånger.
Köpte du ett färdigt kit eller löser du problemen på egen hand? Jag ser fram emot lite rapporter när allt är färdigt.
Salvo Errore et Omissione

TCS Member 077
TSSC Member 87/17968

Skriv svar